ABS kunststof logo voor op auto’s

Is dit een metalen logo? Nee, voor Greentimer hebben we deze tekst gemaakt van 4 mm dik chroomglanzend ABS kunststof.

ABS staat voor Acrylonitril Butadieen Styreen en is een thermoplast, een materiaal van kunststof dat bij verhitting zacht wordt. Je kunt ABS spuitgieten in allerlei vormen en het resultaat is een hard en glad plastic. Het is een lichtgewicht en sterk, vorm- en slagvast materiaal en heeft een goede chemische- en weersbestendigheid. ABS kunststof wordt verwerkt in heel veel producten, zoals in helmen, huishoudelijk apparaten, gereedschap, speelgoed (zoals bouwblokken) en nog veel meer. Het filament voor 3D printers is ook ABS kunststof.

De letters van het Greentimer logo hebben rondom een kleine facetrand en ze zijn voorzien van een lichte bolling, voor een mooi afgerond effect. Om de letters te monteren op de auto zijn ze aan de achterzijde voorzien van een foamtape kleeflaag en aan de voorzijde van een transparante overdrachtsfolie, zodat je de tekst in één keer recht op kan plakken. Na het monteren verwijder je de folie.

Greentimer is een ‘circular car conversion company’. Ze maken auto’s die op brandstof rijden elektrisch en geven ze hierdoor een tweede leven.